mandag 27. mars 2017

Hva er lykke? - Elin

Norge er blitt kåret til verdens lykkeligste land. Men hva er det som gjør at vi er det lykkeligste landet i verden?

For å være lykkelig må man først å fremst leve et godt liv. Og da må man spørre seg selv, hva er nødvendig for å leve et godet liv? Vel, man trenger rent drikkevann, mat, klær, tak over hodet og jobb så du kan skaffe deg de tingene. Men dette er de mest nødvendige tingene for å overleve, ikke for å ha et godt liv. Hva trenger du da for å leve et godt liv? Om du lever et godt liv, har du råd til å ha litt mer enn de aller mest nødvendige tingene. Lever du et godt liv har du råd til ting som strøm, mobiltelefon, Internett, fritidsaktiviteter og ferier, osv. i tillegg til mat, vann og klær.

Men handler det å være lykkelig bare om å ha råd til ting? Nei. Det er ikke alltid at økt forbruk fører til mer lykke. At du har penger nok til å skaffe deg litt mer enn bare det nødvendige gjør ikke at du nødvendigvis føler deg lykkelig. Du trenger en familie, venner og andre som gjør deg lykkelig. Om venner gjør deg lykkelig, så finn på noe med en venn. Om familien din gjør deg lykkelig, så tilbring tid med familien. Men om du trenger mat, klær eller andre ting for å gjøre deg lykkelig, så trenger du ikke kjøpe mer enn du absolutt må! For det er ikke vits å øke forbruket og ødelegge miljøet, bare for at du skal føle deg "lykkelig". For jeg er helt sikker på at det er ingen mennesker som blir lykkelig av ting. Det er menneskene rundt deg, som du er glad i og de som er glade i deg, som gjør deg lykkelig. Ikke ting du kan kjøpe for penger.
Men jeg skal innrømme at om du ikke har tilgang til penger, rent vann eller mat, så vil du jo bli nesten overlykkelig om du får både penger, mat og vann. Men om du har alt det. Om du lever ett godt liv, da er det ikke ting som gjør deg lykkelig. Det er menneskene rundt deg :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar